Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi eu nulla vehicula, sagittis tortor id, fermentum nunc. Donec gravida mi a condimentum rutrum. Praesent aliquet pellentesque nisi.

Naša zgodovina

Prvi Vinograd

1856

Četudi nismo proizvajali buteljčnega vina od samega začetka, so začeli naši predniki izboljševati umetnost vinarstva že v času Avstrijskega cesarstva. Vse te generacije so zbirale znanje in se učile, kako se prilagoditi naravi skozi leta zato, da nas lahko ta obdari z odličnimi vini. Danes uporabljamo vso to znanje, da naredimo naša vina čim boljša.  

Prva Nagrada

1996

Po štirih letih proizvodnje, smo se odločili, da testiramo kvaliteto naših vin. Na vinski sejem smo poslali tri vina v ocenjevanje. Merlot 1994 in Tokaj 1995 sta dobila zlato medaljo in Beli pinot bronasto.

a
a
a
Prva proizvodnja

1992

Pred letom 1991 je bila Slovenija pod komunističnim režimom in vsi kmetje so morali dajati velike deleže pridelkov v kmetijske zadruge. Med njimi tudi grozdje, z ostalo količino ni bilo mogoče proizvesti dovolj vina za prodajo. Vse se je spremenilo poletja 1991, ko se je Slovenija osvobodila od bivše Jugoslavije. To je prineslo prosti trg, naslednje leto se je naša družina usmerila v vinogradništvo bolj intenzivno in proizvedena je bila prva buteljka namenjena prodaji.

KJE SMO?

Naša kmetija je locirana v državi Sloveniji v centralni Evropi. Na zahodu te čudovite dežele leži vinorodni okoliš Goriška Brda, katera imajo idealne pogoje za vinogradništvo. Našo kmetijo lahko najdete v središču omenjene regije.

GORIŠKA BRDA

Kdorkoli je že kdaj obiskal Goriška Brda, so ga prepričali šarmi te male slovenske regije ob zahodni meji. Pokrajina Goriških Brd je slikovita, z gostoljubnimi lokalnimi prebivalci, tako da nas obišče vedno več turistov, ki bi radi spoznali nekaj povsem novega. Z svojimi posebnostmi, posebno enološkimi in gastronomskimi lahko Brda z lahkoto tekmujejo z bolj znanimi in bolj obleganimi destinacijami, kot so Toskana in Provansa. Kljub temu, Brda so Brda, dovolj originalna, da ne potrebujejo kakršnih koli primerjav. Brda ponujajo nešteta čudovite trenutke, zaradi katerih se ljudje sem vračajo še mnoga leta, v vseh letnih časih.